18 november – Heeze: The Springsteen Experience

Share with:

FacebookTwitter


©️NadineVb

Ik keek er al lang naar uit.  De Tribute to Bruce Springsteen, “The Springsteen Experience” van Joost Marsman toert rond in Nederland.  België is er helaas nog niet bij.  Nog niet… Want ik leg volop contacten met meerdere evenementen organisatoren om het concept aan de man te brengen en er hopelijk één of meerdere optredens uit te sleuren voor 2018.

Camera in de kofferbak, adressen van het hotel en ’t Perron opgeslagen… Iets meer dan een uurtje rijden tot Geldrop, waar we zullen overnachten en wat op een boogscheut van Heeze ligt.  Tot nog toe het enige optreden zo dicht bij de Belgische grens dus moèst ik er wel bijzijn.
Enkele dagen ervoor kreeg ik het plots in het hoofd: wàt als ik nu eens foto’s trachtte te maken tijdens het optreden? Trachtte, want mijn glasbak was niet echt uitgerust voor dit soort fotografie.  Studiowerk, natuurfotografie, decay, macrofotografie,… Voor al deze takken heb ik wel een objectief dat er uitermate geschikt voor is. Sport en optredens… nog nòòit gedaan.  Bijkomend: wat als Joost en de bandleden dit storend vinden…
’t Was heel erg kort dag maar toch maar snel een berichtje sturen om zijn mening en toelating te vragen.  Jammer genoeg bleef het antwoord uit waardoor ik de camera toch maar in de auto achterliet.

Het optreden, ik genoot er ten volste van.  Bekende en voor mij soms iets minder bekende nummers van Springsteen passeerden de revue.  Allen met evenveel enthousiasme gebracht door de band.  De gitarist, man die kon er wat van… Momenten om met mijn ogen te stelen, de techniek af te kijken.  Maar vooral ook zuchtend te beseffen dat ik nooit zo goed zal kunnen spelen.
De toetsenist, de saxofonist, de drummer die bij enkele nummers compleet uit de bol ging… Heerlijk om te aanschouwen.  De stem van Joost die zò dicht aansluit bij het stemgeluid van The Boss sloeg me soms uit het veld.  Toonvast en stevig, als een rots nam hij zijn plek in en zong het publiek tegemoet met zijn warme en tegelijk rauwe stem.  Datzelfde publiek zong luidkeels mee en danste vrolijk op de muziek, twee sets van zestig minuten lang.

Aan alle mooie liedjes komt echter een eind en ook dit optreden vond, na een encore, het moment van afscheid.  Nog een drankje terwijl de band de spullen bij elkaar schaarde en het werd tijd om richting hotel te trekken.  Net toen we zouden wegrijden merkte ik een figuur op die tegen een muur leunde.  Het was Joost die even tot rust kwam na het optreden.  Ik aarzelde even… Zou ik? Zou ik niet? Ach wat, ja… ik zou.  Ik stapte uit en beende richting de figuur tegen de muur.  Snel overliep ik in mijn hoofd hoe ik me zou voorstellen.  Dat bleek echter niet nodig te zijn want na mijn openingszin van “Joost, het optreden was top!” draaide hij zich om.  “Ha Nadine! Je had je camera niet bij?!” gevolgd door twee kussen.  Mezelf voorstellen hoefde helemaal niet.

Daarop volgde een leuke babbel waarin ik vernam dat de band, zoals die die avond op het podium stond, gewoonweg voor de allereerste keer samen speelde.  Ik kon mijn oren niet geloven.  Dàt zijn échte rasartiesten, dàt was vakmanschap.  Want, afgezien van enkele momenten waar duidelijk improvisatie merkbaar was, was er niets dat dat ook maar liet vermoeden.

Ik ben nu nòg meer gemotiveerd om Joost en C° aan een optreden op Belgische bodem trachten te helpen.  Ik ben nog meer gemotiveerd om zelf mijn gitaar vaker ter hand te nemen en te oefenen tot de stukken er van af vliegen.

Volgend jaar doe ik de voorstelling nog eens aan. Ditmaal mét camera en geschikt objectief.  Ik kijk nu al uit naar 6 april in Alphen.
Misschien zie ik een van jullie daar dan ook om samen van deze schitterende voorstelling te genieten?
Ik garandeer jullie dat jullie er écht geen spijt van zullen krijgen.

Wij maken er alleszins weer een weekendje van in Utrecht ditmaal.  Want Utrecht, ik heb het wel voor dat gezellig stadje.

Wil je er meer over weten? Houd dan zeker The Springsteen Experience in de gaten voor de agenda.
Ik zal alvast op post zijn op 6 april 2018.

Tot daar Joost.  Mèt camera dan!

Share with:

FacebookTwitter


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.